Geplaatst op

Telefoon oplader zonne energie: Wat zijn de beste Telefoon oplader zonne energie?

smartphone-oplader

U ligt op het strand te soezen en luistert naar uw favoriete muziek – plotseling is de batterij van uw smartphone leeg. Met een oplaadkabel op zonne-energie kunt u gerust zijn en hoeft u geen stopcontact te zoeken zoals bij een conventionele oplader: Hij haalt zijn energie rechtstreeks van de zon.

De beste zonnelader heeft een groot zonnecollectoroppervlak: hoe groter, hoe meer energie kan worden geabsorbeerd of uitgestraald. U moet ook aandacht besteden aan de bescherming tegen vocht. Waterdicht polyester is aan te bevelen boven IPX3, dat alleen helpt tegen opspattend water. Vind het perfecte product voor uw volgende vakantie in onze test- en vergelijkingstabel!

Telefoon oplader zonne energie aanbevelingen

Klik hier om de beste modellen te ontdekken:

Hoe werkt een oplader op zonne-energie voor onderweg?

U hebt waarschijnlijk gehoord van het fotovoltaïsch effect. Fotovoltaïsche cellen bestaan uit kristallijn silicium waaraan borium en fosfor zijn toegevoegd en die in lagen op elkaar liggen. In één van de lagen bevindt zich een elektrisch veld met een plus- en een minpool. Wanneer licht op deze laag valt, worden elektronen vrijgemaakt uit de kristalbinding en verplaatsen zij zich naar de positieve pool. Zonne-energie wordt omgezet in elektrische energie.

In het geval van een oplader op zonne-energie met oplaadbare batterij wordt door het fotovoltaïsche effect eerst een oplaadbare batterij opgeladen, die de energie opslaat en vervolgens doorgeeft aan het eindapparaat. Bij mooi weer kunt u uw zonnelader bijvoorbeeld in de zon plaatsen, zodat hij kan worden opgeladen. De energie wordt als het ware “tijdelijk opgeslagen” in de batterij. Vervolgens sluit u het op te laden apparaat aan op de zonnelader en vult u deze met energie.

Het zonnepaneel voor mobiele telefoons heeft geen batterij die de zonne-energie opslaat. Het wordt rechtstreeks op het eindapparaat aangesloten en zendt de energie rechtstreeks uit, zodat het opladen plaatsvindt. Een USB zonnelader is het meest gebruikelijke model, ontworpen voor gewone USB-apparaten.

Wat zijn de belangrijke punten voor een telefoon oplader zonne energie?

Criteria voor de aankoop van zonneladers
Bij het kopen van een zonnelader moet u op verschillende criteria letten.
Als u een zonnelader wilt kopen, let dan op de aspecten:

  • Capaciteit van de batterij
  • Grootte en gewicht
  • Weerbestendigheid
  • Laadsnelheid
  • Het op te laden apparaat

Een zonnelaadstation kan in verschillende maten en technische uitvoeringen worden gekocht. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de zonnebatterij, ook wel zonne-energiebank genoemd, en het zonnepaneel, dat zonder batterij functioneert.

Koopadvies: Waar moet u op letten als u een zonnelader koopt?

smartphoe-oplader-wit

Hoe hoger de capaciteit van de batterij, hoe vaker aangesloten apparaten kunnen worden opgeladen. Het is goed als deze twee keer zo hoog is als die van het eindapparaat. Er moet ook aandacht worden besteed aan de spanning voor het betrokken eindapparaat. Terwijl laptops een spanning van ongeveer 12 volt hebben, hebben smartphones een spanning van ongeveer 5 volt.

Hoe groter de capaciteit van de batterij, hoe hoger het gewicht.

Hier geldt: hoe meer capaciteit een batterij heeft, hoe groter of duurder hij is. Deskundigen zeggen dat het dubbele van de capaciteit van het op te laden apparaat optimaal is. De batterij is ook van invloed op het gewicht; op trektochten telt immers elk grammetje dat je extra meeneemt. Of uw zonnelader opvouwbaar moet zijn of in de vorm van een compacte batterij, hangt ook af van uw persoonlijke voorkeuren.

Weerbestendigheid beschermt de zonnelader

Aangezien veel modellen zonneladers op een rugzak of fiets kunnen worden meegenomen, moeten ze tegen stof en water worden beschermd om zo lang mogelijk mee te gaan. Zoek daarom een veilige behuizing die volgens een hoge norm is vervaardigd en volg de instructies van de fabrikant op.

Afmetingen telefoon oplader zonne energie

Hoe groter het paneel, hoe sneller het oplaadt.
De oplaadtijd met een zonnelader is langer dan met een gewone oplaadkabel. Hoe groter het zonnepaneel en hoe hoger het wattage, hoe sneller een apparaat zal worden opgeladen.

Het oppervlak van een zonnepaneel dat een smartphone oplaadt, is meestal te klein om het toestel rechtstreeks van stroom te voorzien. De energie wordt opgeslagen in een batterij, die na het opladen als een externe batterij kan worden gebruikt. Om je een idee te geven van de oplaadtijden: Met een 7W zonnelader duurt het ongeveer 2 tot 2,5 uur om een smartphone volledig op te laden bij zonnig weer.

Het eindapparaat bepaalt de adapter

Uw telefoon oplader zonne energie moet compatibel zijn met uw toestel. Het maakt verschil of u een zonnelader voor een laptop of een mobiele telefoon nodig hebt. In sommige gevallen zult u verschillende adapters nodig hebben om het eindapparaat aan te sluiten. Een uitgangsspanning van 5 volt is optimaal voor USB-apparaten. Voor notebooks is ongeveer 12 volt nodig. Houd er rekening mee dat een zonnelader voor iPhone & Co. een geschikte adapter nodig heeft. Een zonnelader voor mobiele telefoons heeft een laadregelaar die de geleverde spanning regelt.