Een goede badkamerreiniger is essentieel om de badkamer blinkend en glanzend te houden. Het zorgt niet alleen voor kortstondige reinheid direct na het schoonmaken, maar moet de oppervlakken ook op langere termijn beschermen tegen kalk- en watervlekken. Maar hoe herken je een goede badkamerreiniger? U reinigt op een bijzonder milieubewuste manier als het chloorvrij is. Maar er zijn ook veel andere zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop en bij tests. Ontdek de belangrijkste criteria met onze koopgids en vind de badkamerreiniger voor uw badkamer.
Beste badkamerreiniger aanbevelingen
Koopadvies
Badkamerreinigers moeten veelzijdig zijn. Naast de wastafel, de douche en de douchewand moeten ook de tegels met een badkamerreiniger worden gereinigd. Veel voorkomende ingrediënten zijn onder meer oppervlakteactieve stoffen en zuren. Zij pakken enerzijds vuil en vet aan en anderzijds minerale afzettingen zoals kalkaanslag en urinesteen. De meest gebruikelijke aanbiedingsvorm is als spray in een spuitfles. Badkamerreinigers zijn echter ook verkrijgbaar als schuim, gel en vloeibaar concentraat.
Badkamerreiniger test – Welke reiniger moet ik kopen?
Tegels, armaturen, douchecabine, wastafel en toilet… – er valt heel wat schoon te maken in de badkamer. Als u niet wilt dat uw badkamer al na korte tijd onder het vuil zit, is regelmatig schoonmaken belangrijk. Dit kan bijzonder grondig en hygiënisch gebeuren als u een goede badkamerreiniger gebruikt.
Er is een grote keuze in de handel, en er zijn ook veel verschillende soorten producten, zoals badkamerreinigers met chloor of zuurvrije badkamerreinigers. Maar wat is de beste badkamerreiniger voor uw huishouden? Onze koopgids geeft u niet alleen een overzicht van de verschillende types, maar ook van de belangrijkste koopcriteria.
Wat zijn de uitdagingen?
De badkamer heeft zijn eigen valkuilen. Niet alleen zijn er bijzonder hoge hygiëne-eisen. De combinatie van kalkaanslag en zeepresten is ook niet zo gemakkelijk voor een schoonmaakmiddel.Bovendien maakt de combinatie van verschillende materialen het moeilijker om de beste badkamerreiniger te vinden. Wastafels, toiletten en douches of badkuipen zijn meestal gemaakt van sanitair keramiek of sanitair porselein. U kunt ze beter niet schoonmaken met al te agressieve schoonmaakmiddelen, zoals schuurcrème of bleekwater, om beschadiging te voorkomen.
Douchecabines zijn vaak gemaakt van metaal of kunststof, wat nog meer eisen stelt. De ruiten zijn gemaakt van plexiglas of echt glas. Afhankelijk van het materiaal verdragen deze geen benzine of aceton, solventen en alcohol- of staalreinigers zijn ook niet erg goed. De tegels en voegen moeten ook grondig worden gereinigd met een goede badkamerreiniger. Marmer moet ook worden schoongemaakt door badkamerreinigers en mag niet worden beschadigd. Zoals u ziet zijn er dus veel verschillende materialen, die allemaal hun eigen speciale kenmerken hebben en eisen stellen aan een badkamerreiniger – als die tenminste universeel voor alles toepasbaar moet zijn.
Ingrediënten van de beste badkamerreiniger mogen niet schadelijk zijn
Hoe gevaarlijk en schadelijk badkamerreinigers zijn, hangt af van het product. Zij kunnen giftig zijn en hebben een licht bijtende werking. Vooral tijdens de zwangerschap zijn sommige badkamerreinigers niet aan te raden. Raadpleeg voor meer gedetailleerde informatie de waarschuwingen op de verpakking. U moet ook letten op de ingrediënten van een badkamerreiniger. Deze bevatten gewoonlijk zowel oppervlakte-actieve stoffen als zuur – ervan uitgaande dat het geen zuurvrije badkamerreiniger is.
Oppervlakte-actieve stoffen zijn het actieve bestanddeel van allerlei schoonmaakmiddelen, zoals detergenten en badkamerreinigers. Zij zijn doeltreffend tegen hardnekkig vuil en vet, maken oppervlakken schoon en kunnen vervolgens met water weer worden verwijderd. Er zijn in totaal vijf verschillende oppervlakte-actieve stoffen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen niet-ionogene en anionogene oppervlakteactieve stoffen. Als alternatief worden zij ook wasactieve stoffen of detergentia genoemd.
Inhoudstafel